Χοιρινό κατσαρόλας λεμονάτο με κρασί, πορτοκάλι και μανιτάρια

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ, ΠΟΤΡΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ…
Γίνεται και με μοσχαράκι…

Υλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό από λαιμό κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
1 πορτοκάλι
2 λεμόνια
1 ποτ. του κρασιού κρασί για το σβήσιμο
2 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
αλατι, ρίγανη, πιπέρι, λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση

Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα. Μόλις φύγουν τα υγρά του, το σβήνω με λίγο ξύδι, μετά ρίχνω το λάδι, κόβω τα δυο κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καροτα φέτες και τέλος ρίχνω και τα μανιτάρια.

Τσιγαριζω, σβήνω με κρασί και σε 3 λεπτά ξανάσβηνω με ένα πορτοκάλι (αν δεν έχουν πολύ χυμό μέσα στύβω δυο), ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Ρίχνω νερό και σκεπάζω.  Τελος όταν είναι έτοιμο, διαλύω δυο καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλαουρ και τις ανακατεύω με χυμό από δυο λεμόνια, ρίχνω μέσα δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατευθείαν. Σβηνω και σερβίρω με ρύζι ή  πατατες τηγανίτες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.