Χοιρινό φούρνου με δαμάσκηνα και βερίκοκα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ…

Υλικά:

1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
1 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκάλι χυμό
2 κούπες νερό
200 γρ. ξερά δαμάσκηνα
200 γρ. ξερά βερίκοκα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ για το δέσιμο της σάλτσας
Λίγο δενδρολίβανο
Λίγο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κονιάκ και σε λίγο με τον χυμό, ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας.
Βάζουμε το κρέας στην γάστρα ή στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο ώρες στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.  Τα βγάζουμε και τα βάζουμε δεξιά και αριστερά στην πιατέλα με το κρέας που έχουμε κόψει σε φέτες.  Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλαουρ και το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί. Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το κρέας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.