TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Χοιρινό αυγολέμονο με λαχανάκια Βρυξελλών

Μαρ 7, 2017
in Μαγειρική
Χοιρινό αυγολέμονο με λαχανάκια Βρυξελλών
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά :

1 κιλό χοιρινό λαιμό

1 πακέτο λαχανακια Βρυξελλών κατεψυγμένα

1 κιλό σέλερυ

2 μέτρια καρότα

1 κρεμμύδι ξερό

λίγο άνηθο

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ζεστό νερό

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 αυγό

1 κ. σ. κορν φλάουρ

2 κ. σ. φυτίνη

Εκτέλεση :

Βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλάτι. Μόλις παρει βράση ρίχνετε τα λαχανάκι και τα ζεματάτε για 5 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε κρύο νερό για 5 λεπτά και ξανασουρώνετε. Τα αφήνετε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και αφού κάψει σωτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρέας καλά να ροδίσει. Ρίχνετε τα καρότα κομμένα ροδέλες, το σέλερυ μέτρια κομμένο μαζί με τα φυλλαράκια και το κρεμμύδι μέτρια κομμένο. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών με το νερό ισα να καλύψει το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρέας. Προσθέτετε τα λαχανάκια και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και αυτά αρκετά , όχι να λιώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον άνηθο ψιλοκομμένο. Χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα και ρίχνετε τον κρόκο. Σ΄ ενα άλλο μπωλάκι διαλύετε το κόρν φλάουρ στο χυμό λεμονιού. Παίρνετε ζουμάκι από το φαγητό και το ρίχνεται στο αυγό χτυπώντας με το πηρούνι. Τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ ανακατεύετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Την κουνάτε να πάει παντού και την ξαναβάζετε στο σβηστό μάτι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε και συνοδεύετε με μπόλικο ψωμάκι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Σπιτικό scrub με μπανάνα και μαύρη ζάχαρη για λεία και λαμπερή επιδερμίδα

Σπιτικό scrub με μπανάνα και μαύρη ζάχαρη για λεία και λαμπερή επιδερμίδα

Μικρότερος χειμώνας και λιγότερο χιόνι για τις Άλπεις

Μικρότερος χειμώνας και λιγότερο χιόνι για τις Άλπεις

Καιρός: H «Γαλάτεια» φέρνει ραγδαία επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Καιρός: H «Γαλάτεια» φέρνει ραγδαία επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd