Χοιρινή τηγανιά

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ…

Υλικά:

5ΟΟ γρ. χοιρινό κρέας από την πλευρά του λαιμού ή μπριζολίισες λαιμού

3 πολύ μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες,

2 μεγάλες πιπεριές,

αλάτι,

πιπέρι,

ρίγανη,

θυμάρι

1/2 ποτήρι του κρασιού

χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση :

Κόβω σε μικρά κομμάτια το κρέας και προσθέτω τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το θυμάρι. Τα βάζω στο τηγάνι χωρίς λάδι, περιμένω 10-15 λεπτά να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους και να μαραθούν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές και μετά ρίχνω το λάδι. Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια μου και ψηθεί το κρέας μου σβήνω με το κρασί  και μόλις εξατμιστεί το κρασί μου σβήνω με τον χυμό από τα λεμονιά. Σε 3 λεπτά σερβίρω… Είναι πολύ μπελαλίδικη τηγάνια δοκιμάστε την…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.