Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μελιού και μουστάρδας και κρασάτα κρεμμυδάκια

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ!!!

 

Υλικά:

4 Μπριζόλες

1 Κιλο κρεμμυδάκια μικρά

2 κουταλιές σταφίδες

2 Κουταλιές ζάχαρη

Αλάτι

πιπέρι

θυμάρι

χυμό από δυο λεμόνια

Για την μαρινάδα

3 κουταλιές σούπας μουστάρδα

3 κουταλιές σούπας μέλι

1 κούπα κρασί

1 κούπα σάλτσα σόγιας

1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Ανακατέψτε όλα μαζί σε ένα μπολ τα υλικά της μαριναδας και αφήστε τις μπριζόλες τουλάχιστο 4 ώρες στο ψυγείο γυρνώντας που και που να πάει παντού η μαριναδα επάνω στο κρέας.  Εγω αφήνω ολο το βραδυ. Σε τηγάνι τσιγαριστέ τα κρεμμυδάκια και μόλις πάρουν ξανθο ωραίο χρώμα ρίξτε την ζάχαρη και σε 5 λεπτά αφήστε στην ακρη.  Στο ιδιο τηγανι τσιγαριστε τις μπριζολες από ολες τις πλευρες.  Ριξτε ολη την μαριναδα μεσα και βραστε για 15 λεπτα.  Μεταφερετε το φαγητο σε ενα πυρεξ, ριξτε τα κρεμμυδακια και τις σταφιδες τον χυμο λεμονιου και βαλτε στον φουρνο στους 240 βαθμούς.  Αφηστε το φαγητο να γινει με την μαριναδα του μεχρι να ψηθουν ωραια οι μπριζολες και να δεσει η σαλτσα τους.  Προσοχή στο αλατι γιατι η σαλτσα σογιας ειναι αλμυρη απο μονη της.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.