Χοιρινές μπριζόλες με πουρέ της Έφης

Χοιρινές μπριζόλες με πουρέ της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες:

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
2 μεγάλες πατάτες
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. μουστάρδα απαλή
1κ.σ. κέτσαπ
1κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου
1 σφηνάκι γλυκό,μαύρο ρούμι
1κ.γ. καστανή ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι, ελαόλαδο,μουστάρδα.κέτσαπ,κρέμα μπαλσάμικου, ζάχαρη και ρούμι στις ποσότητες που αναφέραμε επάνω και μαρινάρουμε τις μπριζόλες.  Προσθέτουμε όσο αλάτι,πιπέρι και ρίγανη μας αρέσει και αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για μισή ώρα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.  Σε γάστρα, τοποθετούμε τις μαριναρισμένες μπριζόλες και τις πατάτες και ρίχνουμε επάνω όλη τη μαρινάδα, έξτρα ελαιόλαδο και νερό μέχρι τη μέση του φαγητού.
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου μας,στον αέρα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ για 2-3 μερίδες:
3 πατάτες
50 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. φιλαδέλφεια με μυρωδικά
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε καθαρίσει και πλύνει,κομμένες σε κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα. Στη συνέχεια τις λιώνουμε με ένα κουτάλι και λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμμάτων.
Προσθέτουμε στις πατάτες το βούτυρο, το τυρί σε κρέμα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.  Μπορούμε να φτιάξουμε το σχέδιο στις φωτογραφίες με ένα κορνέ.
Συνοδεύουμε με δροσερή σαλάτα μαρούλι, φέτα, πιπεριά, δημητριακά με μέλι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.