Χιονο… πόλεμος στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων

Μπορεί τα χιόνια να έλιωσαν, η «κρίση» να ξεπεράστηκε (κατ’ άλλους επιτυχημένα, κατά κάποιους άλλους παντελώς αποτυχημένα), ο Δήμος να βγήκε από την κατάψυξη όμως ο χιονοπόλεμος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων συνεχίστηκε με ένταση.Σε μία μαραθώνια συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ασχολήθηκε εκτενώς με τον χιονιά που πέρασε κι άφησε πάντως τα σημάδια του στην πόλη. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπεραμύνθηκε σθεναρά των επιλογών της δημοτικής αρχής και των χειρισμών της, η δε αντιπολίτευση κατηγορούσε για αναπολεσματικότητα τον Δήμο Τρικκαίων.

Ακόμη και τώρα που έλιωσαν τα χιόνια η κουβέντα αναλώθηκε σε λόγια χωρίς ουσία, ενώ δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση για το πώς θα μπορέσουν στο μέλλον να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά και γεγονότα και η πόλη να είναι «οχυρωμένη» σε μία πιθανή επερχόμενη κακοκαιρία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τις τοποθετήσεις που έκαναν αίσθηση και κινούνταν σε μία ορθολογική άποψη ήταν εκείνη του Χρήστου Λάππα (ως παθών αφού το 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει κι εκείνος το χιονιά ως Δήμαρχος) ο οποίος μίλησε για την προτεραιότητα του Δήμου σε τέτοιες καταστάσεις που πρέπει να είναι προσπάθεια για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, πρώτον, ζωικό κεφάλαιο δεύτερον και η πόλη και ο Δήμος να έχουν μια βασική λειτουργία . Όπως τόνισε «θα πρέπει και ο πολίτης να ξεφύγει από το φαντασιακό, ότι δηλαδή ο Δήμος μας και ο κρατικός μηχανισμός μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα ακραία φαινόμενα, και να αντιληφθεί την πραγματικότητα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο «λαϊκισμό τον οποίο καλλιεργούν κάποιοι κι ορισμένα μέσα ενημέρωσης».