Χιονάτη πάστα ρολό

Αφράτο παντεσπάνι ρολό,σιροπιαστό και γεμιστό με υπέροχη κρέμα και τυλιγμένο σε ινδοκάρυδο!!!
Ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό αφού αυτή η δόση βγάζει 22 πάστες και στο τέλος δεν πιστεύεις ότι το έφτιαξες εσύ!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά
1 κούπα αλεύρι+2 κ.σ κορν φλάουρ ή νισεστέ (κοσκινισμενα 2 φορες)
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
4 κ.σ σπορέλαιο+2 κ.σ γάλα εβαπορέ
1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. γάλα φρέσκο παγωμένο
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
1 βανίλια
3-4 κ.σ ζαχαρούχο γάλα (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλω την κρέμα)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 βανίλια
200-300 γρ. ινδοκαρυδο τριμμένο για το τύλιγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω βράζοντας το σιρόπι μόνο 1 λεπτό ρίχνοντας τη βανίλια στο τέλος και το αφήνω να κρυώσει.
-Χτυπάω τα αυγά,ζάχαρη,βανίλια και αλάτι 8-10 λεπτά να φουσκώσουν πολύ καλά.
Ρίχνω συνεχίζοντας το χτύπημα στη δυνατή ταχύτητα και σε σταθερή ροή λίγο λίγο το λάδι που το έχω ανακατέψει με το γάλα.
Σταματώ το μιξερ και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα τα στερεά υλικά σε 3-4 δόσεις κοσκινιζοντας τα πάλι με 1 σουρωτηρακι.
Τα αυγά δεν πρέπει να ξεφουσκώσουν και δε θα ξεφουσκώσουν αν ακολουθήσετε τις οδηγίες!
Αδειάζω το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου.
Δεν τα αφήνω να πάρει πολύ χρώμα. Αν στα 12 λεπτά το τρυπήσω με οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Ξεχωρίζω με μαχαίρι το παντεσπάνι γύρω γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού και το κόβω στη μέση (Δείτε φώτο)
Ξεκολλάω το 1 κομμάτι από την λαδόκολλα και το ξαναβάζω πάνω σε αυτήν με την ψημένη επιφάνεια τούμπα προς τα κάτω και το τυλίγω μαζί με αυτήν σε ρολό από την μακριά πλευρά.
Το ίδιο κάνω και με το 2 κομμάτι και τα αφήνω να κρυώσουν.
Εντωμεταξύ χτυπάω το γκαρνι με το γάλα σε σαντιγί και ρίχνω το τυρί κρέμα τη βανίλια και το ζαχαρούχο χτυπώντας να αφρατεψουν.
Ανοίγω προσεκτικά το 1 ρολό,απλώνω λίγη κρέμα (3 κ.σ περίπου) και τυλίγω πάλι σε ρολό.
Κόβω με πριονωτο μαχαίρι για ψωμί φέτες πάχους 4 εκ. περίπου.
Βουτάω τις φέτες στα γρήγορα στο σιρόπι που έχει κρυώσει,από τη μια πλευρά πρώτα και έπειτα απο την άλλη με τη βοήθεια μιας πηρούνας ή τρυπητής κουτάλας (ότι σας βολεύει) και τα βουτάω μέσα σε ένα μπολ με ινδοκαρυδο και τα τυλίγω καλά.
Τα τοποθετώ σε καραμελόχαρτα (χάρτινες θήκες) και βάζω τις πάστες στο ψυγείο να παγώσουν.
Την ίδια διαδικασία κάνω και με το 2 ρολό παντεσπάνι.
Βγαίνουν 22 πάστες!!!
Το σιρόπι πρέπει να το πιουν όλο μη το φοβηθείτε!
Επίσης η δόση αυτής της κρέμας φτάνει για 1 δόση παντεσπάνι ακόμα (δηλ. θα σας περισσέψει κρεμούλα,εκτός αν χτυπήσετε εναλλακτικά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί κρέμα
2-3κ.σ. ζαχαρούχο
1 βανίλια
Αυτη η δόση κρέμας θα σας βγει ακριβός για 1 δόση παντεσπάνι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»