Χείμαρρος ο Άκης Δείξιμος στο fresh με τον Κώστα Κοθρά και την Ειρήνη Ντάλα

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη με εξομολογητική διάθεση παραχώρησε ο Άκης Δείξιμος στο ftesh του Melodia 106.8 με τον Κώστα Κοθρά και την Ειρήνη Ντάλα μιλώντας για όλα.

Αναφερόμενος στις διακρίσεις του, τη νίκη του σε διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού στην Πορτογαλία ως παιδί , την συμμετοχή του σε παράσταση του Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο αλλά και ως σολίστ στον δίσκο Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη, δήλωσε πως σε μεγαλύτερη ηλικία συνειδητοποίησε καλύτερα την σημαντικότητα τους, θεωρώντας τα παράσημα.
Μίλησε για την πρόσφατη απόφασή του να περιορίσει τα μαθήματα φωνητικής ως δάσκαλος σε ωδείο αλλά και τα backing vocals σε ηχογραφήσεις συναδέλφων, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια και το παράπονό του για την αχαριστία των τραγουδιστών απέναντι στο έργο του αλλά και στην απαράδεκτη νοοτροπία τους να βάζουν σε δεύτερη μοίρα το τραγούδι και να νοιάζονται περισσότερο για την εξωτερική τους εμφάνιση, τιμώντας υπέρ του δέοντος την μακιγιέζ και την ενδυματολόγο τους κια όχι τους ανθρώπους της τέχνης τους.
Ξεχώρισε τις συνεργασίες του με τον Πασχάλη Τερζή αλλά και τον Βασίλη Καρρά, που αν και τόσο μεγάλοι τραγουδιστές ζητούσαν την άποψή του, αναγνωρίζοντας τις σπουδές και το ταλέντο του παρά το νεαρό της ηλικίας του.
Διηγήθηκε το περιστατικό πίσω από το τραγούδι της Νατάσας Θεοδωρίδου «Τώρα το θυμήθηκες» ,που μπήκε στη συλλογή Buddha bar 4 και έκανε παγκόσμια επιτυχία.Το τραγούδι γράφτηκε από την Ναταλία Γερμανού και προορίζονταν όπως είπε για άλλη τραγουδίστρια με σκοπό να γίνει τσιφτετέλι.Ο ίδιος εμπνεύστηκε και έγραψε μια υπέροχη μπαλάντα για την Νατάσσα και δικαιώθηκε.
Αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με τα κοινά στον Δήμο Μοσχάτου ως αντιδήμαρχος πολιτισμού εδώ και 9 χρόνια αλλά και στη νέα δουλειά που ετοιμάζει με διασκευές δικών του συνθέσεων που έγιναν τεράστιες επιτυχίες στο παρελθόν με τον Αντώνη Ρέμο, τη Νατάσα Θεοδωρίδου κ.α. ρίχνοντας το βάρος πλέον στην προσωπική του καριέρα. Μάλιστα υποσχέθηκε πως θα επισκεφθεί σύντομα και την πόλη μας.
Δεν αρνήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήσεις του τύπου «τι θα έκανες αν….» δείχνοντας την ευστροφία του, την ετοιμολογία του αλλά και την ποιότητά του ως άνθρωπος και καλλιτέχνης, προκαλώντας τα θετικά και μόνο σχόλια στα social media της ραδιοφωνικής εκπομπής.
Η συνέντευξη υπάρχει στην επίσημη σελίδα του σταθμού Melodia 106.8.
Κείμενο: Ειρήνη Ντάλα – Κώστας Κοθράς