Χένα φρυδιών πόσο διαρκεί & ποιοι είναι οι 4 βασικοί παράγοντες που το επηρεάζουν;

Η χένα φρυδιών αποτελεί το μόνο προϊόν που περιέχει φυσικά συστατικά και το οποίο χρωματίζει το δέρμα και την τρίχα την ίδια χρονική στιγμή. Η διάρκεια της χένας στην τρίχα είναι μέχρι 4 εβδομάδες περίπου, πόση είναι όμως η διάρκεια της στο δέρμα;

Τώρα θα εξετάσουμε τους 4 βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την χένα φρυδιών στο χρόνο παραμονής της στο δέρμα.

1) Ο Τύπος του Δέρματος

Πριν προχωρήσετε στην προετοιμασία του δέρματος είναι βασικό να αξιολογήσετε τις δυσκολίες που ενδεχομένως να προκύψουν σχετικά με τα τελικά αποτελέσματα της βαφής. Αυτές οι δυσκολίες εξαρτώνται από τον τύπο του δέρματος που έχει ο πελάτης σας. Για παράδειγμα, όταν το δέρμα είναι υπερβολικά λιπαρό, η χένα δεν θα είναι σε θέση να διεισδύσει στο δέρμα ιδανικά όπως θα γινόταν σ’ έναν πελάτη με κανονικό τύπο δέρματος. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν ένας πελάτης έχει ξηρό τύπο δέρματος δηλαδή έλλειψη ενυδάτωσης, με χαρακτηριστικό την ξηροδερμία αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διεισδύει άνισα η βαφή στο δέρμα και να εξασθενεί γρηγορότερα ο χρωματισμός.

2) Η Προετοιμασία του δέρματος πριν την τοποθέτηση της χενας για τα φρύδια

Αποτελεί ένα από τα βασικότερα στάδια για μια επιτυχημένη θεραπεία. Ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάζεται το δέρμα επηρεάζει το πως η βαφή θα αντιδράσει στο δέρμα άρα και στο χρονικό διάστημα παραμονής της. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία αλλά και το πως να χρησιμοποιείτε την χένα στο άρθρο μας εδώ!

3) Οι Σωστές αναλογίες μίξης ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το αποτέλεσμα του χρωματισμού.

Το τελικό αποτέλεσμα χρωματισμού των φρυδιών εξαρτάται στον τρόπο παρασκευής του μείγματος και τις αναλογίες μίξης. Για παράδειγμα 1: 2 (μία κάψουλα χέννας, διπλή ποσότητα Mineral Solution ή 1: 1 μία κάψουλα χέννας, την ίδια ποσότητα Mineral Solution, μπορεί να σας δώσει διαφορετικό τόνο στο χρώμα σας όπως και την δυνατότητα διείσδυση της στο δέρμα.

Όσο πιο αραιό είναι το μείγμα τόσο πιο απαλό χρωματισμό θα έχετε στο δέρμα και η διάρκεια παραμονής θα είναι μικρότερη.

Όσο πιο παχύρρευστο είναι το μείγμα, τόσο πιο σκούρο και πιο έντονο το χρώμα που θα δημιουργηθεί, επομένως και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Προσοχή όμως το αρκετά παχύρρευστο μείγμα  μπορεί να οδηγήσει σε ασύμμετρο χρωματισμό χωρίς να καλύψει ομοιόμορφα ολόκληρη την περιοχή του δέρματος. Για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει να προσέξετε να μην σας στεγνώσει πριν την τελική διαμόρφωση και τοποθέτηση στο δέρμα.

4) Ο ιδανικός χρόνος δράσης της χένας φρυδιών

Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 λεπτά, όσο περισσότερο την αφήνετε τόσο πιο έντονο θα είναι και το αποτέλεσμα.

Bonus Tip!

Όπως διαπιστώσατε το πόσο διαρκεί η  χένα φρυδιών πάνω στο δέρμα εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες με σκοπό να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Παρ’ ολ’ αυτά όσο πιστά και εάν ακολουθήσετε εσείς τα βήματα (προετοιμασία- σωστές αναλογίες μίξης – κατάλληλο χρωματισμό – ιδανικό χρόνο παραμονής της χένας πάνω στο δέρμα ) εάν ο πελάτης σας δεν δώσει την απαραίτητη προσοχή στην περιποίηση των φρυδιών του μετά τον χρωματισμό, σίγουρα δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συνεπώς είναι μια πολύ σημαντική πρόκληση για εσάς να μπορέσετε να τους πείσετε και να τους δώσετε να καταλάβουν, ότι ο τρόπος ζωής τους αλλά και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους επηρεάζουν σημαντικά.

Όπως γνωρίζετε τα καλλυντικά τα οποίο έχουν ως βάση το αλκοόλ προκαλούν ξήρανση στο δέρμα συνεπώς μειώνουν και το χρόνο παραμονής της χένας φρυδιών. Η καθημερινή περιποίηση, φροντίδα και ενυδάτωση  του δέρματος των φρυδιών με κατάλληλα προϊόντα συμβάλει στην καλύτερη συντήρηση του χρωματισμού.

Συνοψίζοντας, τελικά πόσο διαρκεί η χένα φρυδιών στο δέρμα και πόσο στην τρίχα;

Όπως διαπιστώσατε οι παράγοντες είναι αρκετοί που επηρεάζουν και σίγουρα διαφέρει ο χρόνος παραμονής της από άτομο σε άτομο. Συνεπώς δεν θα ήταν σωστό να εγγυηθείτε στους πελάτες σας για την ακριβή διάρκεια,  το διάστημα που μπορείτε να τους πείτε είναι 3-14 ημέρες παραμονής της χένας στο δέρμα και έως 4 εβδομάδες πάνω στην τρίχα.