Cheese cake with cream blue berry

Cheese cake with cream blue berry …

Υλικά για την βάση :

1 πακέτο μπισκότα

125 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο αγελαδινό

Εκτέλεση:

Σπάω τα μπισκότα στο μπλέντερ, λιώνω το βούτυρο, τα ενσωματώνω και τα στρώνω σε ένα τσέρκι. Το βάζω στο φούρνο για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς (αυτό το κάνω για να είναι πιο τραγανό).

Υλικά για την κρέμα blue berry :

5 φύλλα ζελατίνη

1/4 φλ.τσαγιού νερό

400 γραμμάρια τυρί κρέμα

1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1κ.γ. χυμό φρέσκο λεμόνι

300 γραμμάρια blue berry

Εκτέλεση :

Μουλιάζω τα φύλλα ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά και την βάζω σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί καλά. Κάνω πολτοποίηση τα blue berry. Σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι μέχρι να στέκεται. Προσθέτω τη ζελατίνη σιγά σιγά και τέλος τα πολτοποιημένα blue berry. Στρώνω την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα. Αφήνω στο ψυγείο για 4 ώρες, σερβίρω με σαντιγί και πάνω φρέσκα φρούτα blue berry .

Σημείωση: Εγώ έκοψα τα κομμάτια με κουπ ( δεν είναι απαραίτητο ).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.