Cheese cake

Cheese cake

Υλικά για τη βάση :

• 250γρ. μπισκότα Digestive

• 125 γρ. βιτάμ λιωμένο

Για την κρέμα:

• 600 γρ. κρέμα τυρί

• 60 γρ. ζάχαρη άχνη

• 200 γρ. κρέμα φυτική

Για την επικάλυψη:

Μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο ή βατόμουρο

Εκτέλεση:

Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βιτάμ. Τοποθετούμε σε ταψί διαμέτρου 20 εκ. το μίγμα του μπισκότου ή μοιράζουμε σε μπολάκια. Πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει. Για την κρέμα Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμε το ταψάκι ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια του Cheese cake μας με την μαρμελάδα. Μπορούμε να βάλουμε τη μαρμελάδα ανάμικτη δυο γεύσεις (Βύσσινο ή κεράσι) ή (κεράσι βατόμουρο) και να την αραιώσουμε με λίγο ζεστό νερό για να απλωθεί ευκολότερα. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαριάννας Αποστόλου. Η Μαριάννα Αποστόλου είναι MSc Καθηγήτρια Γαλλικών.