Χαλβάς

ΧΑΛΒΑΣ…

Υλικά:

125 gr βούτυρο

4 ποτήρια νερό

1 ποτήρι αμύγδαλα καθαρισμένα & κομμένα στη μέση

2 ποτήρια ζάχαρη

1 άνθος αραβοσίτου βανίλιας

κανέλα (για το τέλος)

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα να λιώσει .

Μόλις λιώσει ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστούν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη και το Άνθος Αραβοσίτου.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.

Τοποθετούμε σε βρεγμένη φόρμα ή ταψάκι και μόλις κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού -λεμονιού ή να αντικαταστήσουμε το ένα από τα 4 ποτήρια νερού με πορτοκαλάδα.

Καλή Επιτυχία.

Τη συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Δήμητρα Κόσσυφα.