Χαλβάς με πορτοκάλι

Χαλβάς με πορτοκάλι…
Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρο
2 ποτήρια ζάχαρη καστανή
1 ποτήρι μέλι
2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1/3 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα..
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Βάζω το νερό με τη ζάχαρη να βράσει μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, προσθέτω το κονιάκ και το μέλι και αφήνω να κοχλάζει για 3 λεπτά.  Προσθέτω το ξύσμα και
χαμηλώνω τη φωτιά να κρατάω ζεστό το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και βαθιά βάζω το ελαιόλαδο να κάψει και καβουρδίζω το σιμιγδάλι  μέχρι να πάρει ελαφρύ καφέ χρώμα. Προσθέτω την κανέλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.Μόλις πάρουν έναν δύο γύρους και αυτά ρίχνω με προσοχή το σιρόπι (μεγάλη προσοχή να μην καούμε) .
Ανακατεύω καλά και πάντα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
Βάζω σε φορμακια ή μια μεγάλη φόρμα του κέικ και πιέζω καλά. Αφήνω να κρυώσει βγάζω από τα φορμακια και σερβίρω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.