Χαλβάς με μέλι και πορτοκάλι

Μοσχοβολά μέλι και πορτοκάλι… Είναι πολύ ελαφρύς γεμάτος άρωμα και γεύση …

Υλικά

3/4 της κούπας λάδι ελαφρύ ή  σησαμέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες

Υλικά για το σιρόπι

3 κούπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1,1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι και βράζετε όλα μαζί για πέντε λεπτά.

Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι μέχρι να χάσει το αρχικό του χρώμα .  Ανακατεύεται με ξύλινη κουτάλα.  Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τις σταφίδες.  Ανακατεύεται ελαφρά και ρίχνετε μέσα το σιρόπι σιγά σιγά για να μην καείτε.  Συνεχίζετε το ανακάτεμα σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάζετε την κουτάλα από μέσα και ο χαλβάς να μην κολαει επάνω της.  Αφήστε τον λίγο να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα και μετά βάλτε σε φόρμα.  Πατηστε καλά με το κουτάλι να μην μένουν κενά από τον αέρα μέσα και ξεφορμάρετε.  Πασπαλίστε με κανέλα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.