Χαλβαδάκια στο τηγάνι με επικάλυψη σοκολάτας

Χαλβαδάκια στο τηγάνι με επικάλυψη σοκολάτας…

Υλικά

2.800 γραμμάρια νερό

20 γραμμάρια αλάτι

200 γραμμάρια ζάχαρη

2 κ.σ. κανέλα

1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό

200 γραμμάρια ανθόνερο

200 γραμμάρια βούτυρο σε υγρή μορφή

αμύγδαλα για το πασπάλισμα

2 σοκολάτες κουβερτούρα 80%κακάο

1 κ.σ. βούτυρο

λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζω το νερό να βράσει έπειτα προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτω το αλάτι τη ζάχαρη την κανέλα και το ανθόνερο Τέλος προσθέτω το βούτυρο χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Κατεβάζω από τη φωτιά βάζω σε ταψί και αφήνω για 12 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα τηγανίζω σε καυτό λάδι κομμάτι κομμάτι. Αφού κρυώσουν καλά τα κομμάτια, λιώνω την σοκολάτα σε μπεν μαρι και τα περνάω ένα ένα.  Πασπαλίζω με τριμμένο αμύγδαλο.

Σημείωση : Αν δεν θέλω να τα περάσω με σοκολάτα απλώς τα πασπαλίζω αφού τα τηγανίσω με άχνη ζάχαρη και κανέλα την στιγμή που τα σερβίρω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.