Χαλούμι Κυπριακό

Χαλούμι Κυπριακό…

Υλικά
4 λίτρα γάλα
1/2 κ.γ. πιτια
Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
Βάζω το γάλα να πάρει μια ελαφριά βράση ( για να είμαι σίγουρη βάζω το δάκτυλο μου και μετράω ως το 20, αν δεν νοιώθω πως καίει είναι εντάξει αν καίγομαι έστω λίγο πρέπει να το αφήσω να κρυώσει ). Όταν είμαι σίγουρη πως είναι εντάξει και στην επιθυμητή θερμοκρασία ανακατεύω την πιτια και περιμένω να κόψει το γάλα . Βάζω Σε σουρωτήρι με ένα ύφασμα τύπου γάζα. Και το στραγγιζω φροντίζοντας να κρατήσω το νερό που θα αφήσει . Και το βάζω πάλι στη κατσαρόλα να σιγοβράζει. Πατάω το τυρί και το κάνω τετράγωνα κομμάτια περίπου 200 γραμμάρια το καθένα και αλατιζω, αν έχω φόρμες που μπορούν να φύγουν τα υγρά το βάζω εκεί και το αφήνω λίγο να κρυώσει και να σφίξει. Αφού κρυώσει τα βάζω πάλι στο νερό που έχω να σιγοβράζει και περιμένω να αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Όταν βγουν τα βγάζω από την κατσαρόλα πασπαλιζω με δυόσμο αποξηραμένο και τα φυλάω σε ένα τάπερ στο ψυγείο. Εγώ τα έχω έως μια εβδομάδα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.