Χαλκιδέος δρομέας με καταγωγή από το Ανήλιο Μετσόβου ανέβηκε τρέχοντας στην κορυφή του Ολύμπου σε 6 ώρες και 12 λεπτά

Ξεχωριστή διάκριση για αθλητή του Συλλόγου Δρομέων Εύβοιας, στο Μυθικό Βουνό της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Ευβοίας εκπροσωπήθηκε επάξια στο Μυθικό βουνό του Ολύμπου, από τον δρομέα Χρήστο Γουβαΐλη, ο οποίος είναι εξωτερικός φρουρός της Φυλακής Χαλκίδας και συμμετείχε σε αγώνα “πρόκληση” για όλους τους δρομείς .

Πρόκειται για τον «OLYMPUS MARATHON», τον αγώνα που πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Ιουνίου.

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας, οι οποίοι ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου στην αρχή του καλοκαιριού για να θυσιάσουν στον υπέρτατο θεό, το Δία και να αποθέσουν τα αφιερώματά τους.

Οι αθλητές ξεκίνησαν την επίπονη προσπάθεια τους , από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον, στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και φτάσανε στα 2780 μέτρα, περνώντας μπροστά από τον «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού, αφού διέσχισαν 21 χιλιόμετρα μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου.

Η ανάβαση, σχεδόν αδιάλειπτη και κοπιαστική από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, κάλυπτε σε 21 χιλιόμετρα πάνω από 2900 μέτρα ανάβασης.

Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα, ολοκληρώθηκε στην πόλη του Λιτοχώρου, ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά θέρετρα της βόρειας Ελλάδας.

Ο Χρήστος Γουβαΐλης κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα σε χρόνο 6.12.45 στην 21η θέση γενικής τον πολύ απαιτητικό αγώνα που τον έκανε ακόμη πιο δύσκολο η πολύ υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεσημέρι του Σαββάτου ,την ώρα των περισσότερων τερματισμών, το θερμόμετρο στο Λιτόχωρο ξεπερνούσε τους 42 βαθμούς Κελσίου!