CAKE POPS Κέικ Ποπς

Έψαξα πάρα πολύ να βρω μια συνταγή που να μου αρέσει γευστικά.
Δοκίμασα και διάφορες συνταγές και κατέληξα να κάνω το δικό μου κέικ.

Υλικά :
6 αυγά
1 κ.γ. μπεικιν
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα κακαο
1 κούπα καλαμποκέλαιο
ξύσμα και χυμό από 3 πορτοκάλια

Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με την ζάχαρη. Ρίχνουμε το σπορέλαιο και μετά τον χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σταματάμε το μίξερ!!!
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 30 εκατοστών και ψήνουμε στου 180 για μια ώρα!!!

Υλικά για τα ποπς :
1 κέικ
400 γρ. μερέντα
1 κουβερτούρα λιωμένη
περίπου 60 στικάκια για κέικ ποπς
3 κουβερτούρες για την επικάλυψη
μικρά

Εκτέλεση :

Αφήνετε το κέικ σας να κρυώσει.
Το ρίχνετε σε μια μεγάλη λεκανίτσα και αρχίζετε να το τρίβετε με τα χέρια σας να το κάνετε σαν σκόνη.
προσθέτετε την μερέντα και την λιωμένη κουβερτούρα.
Ζυμώνετε πολύ καλά να γίνει μια μάζα.
Τα χωρίζετε σε Κεφτεδάκια των 25 με 28 γραμμαρίων.
Τα βάζετε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Όταν παγώσουν λιώνετε λίγη κουβερτούρα και βουτάτε ένα ένα τα καλαμάκια στην ζεστή κουβερτούρα και τα χώνετε μέσα στα κεφτεδάκια.
Αφήνετε να παγώσουν άλλη μια ωρίτσα.
Λιώνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Όταν είναι λιωμένη βάζετε πάνω από την κατσαρολίτσα τα κέικ ποπς Ρίχνετε με ένα κουταλάκι την ζεστή σοκολάτα από πάνω τους μέχρι να είναι καλυμμένη όλη η επιφάνεια.
Τ’ ακουμπάτε σε λαδόκολλα και τα βάζετε ξανά στο ψυγείο να παγώσουν!!!!
Αν έχετε μικρά ζαχαρωτά μπιλάκια ρίχνετε από πάνω όσο είναι ρευστή η σοκολάτα.

Ευχαριστώ την Νίκη Μαν για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσε και την Φίλη μου την βασούλα για την βοήθειά της.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).