(Cake) Κέικ μήλου

(Cake) Κέικ μήλου…

ΥΛΙΚΑ
250 gr βούτυρο και ΟΧΙ (μαργαρίνη)
350 gr Ζάχαρη Άχνη
01 Στικ βανίλιας δηλαδή μια δόση
200 gr Αυγά (συνήθως τα μεσαία αυγά) είναι το καθένα 50 gr όποτε θέλουμε 4 αυγά
400 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής μαλακό
15 gr Μπέικιν πάουντερ (baking powder)
05 gr Κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη
200 ml Γάλα
500 gr Πράσινα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
50 gr Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Κτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί και την βανίλια. Όταν αφρατέψει το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά ένα ένα ομογενοποιώντας καλά το μείγμα. Στην συνέχεια με αργή ταχύτητα πάλι προσθέτουμε το αλεύρι και το Μπέικιν πάουντερ την κανέλα και το γάλα. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ενσωματώνουμε τα μήλα ανακατεύοντας με μια Μαριζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα η οποία θα είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη από πριν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 50 λεπτά στον (αέρα) στους 170-180 βαθμούς. Όταν ψηθεί και είναι έτοιμο το βγάζουμε από την φόρμα αφού το έχουμε βάλει λίγο εκτός φούρνου να πέσει η θερμοκρασία και πασπαλίζουμε πάνω με άχνη ζάχαρη.
Μερικές επισημάνσεις για την συνταγή:
Αν φοβάστε στον αέρα μπορείτε να ψήσετε και στο πάνω κάτω αντιστάσεις απλά θα σας πάρει περισσότερο χρόνο; Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και κάτι στους 180 βαθμούς. Προσπαθήστε όλα τα υλικά σας να έχουν θερμοκρασία φυσική δωματίου ειδικά το βούτυρο τα αυγά και το γάλα. Προσοχή όσον αφορά το ψήσιμο διότι ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός ποτέ δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος βυθίζετε μέσα στο κέικ ένα μαχαίρι καθαρό και αν αυτό βγει λερωμένο τότε το κέικ θέλει ακόμα ψήσιμο εάν όμως βγει όπως το βάλατε καθαρό αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Το κέικ μπορεί να γίνει και με (μαργαρίνη) αντί για βούτυρο προσπαθήστε όμως να βάλετε γνήσιο βούτυρο είναι ποιο καλό και ποιο υγιεινό για το γλυκό μας και δίνει καλύτερη υφή και γεύση.
Αν δεν έχετε πράσινα μήλα μπορείτε να βάλετε τα κόκκινα η όποια άλλη ποικιλία θέλετε απλά το πράσινο μήλο είναι ποιο καλό σε ποιότητα και στο ψήσιμο δεν θα σας λιώσει και θα κρατήσει την φρεσκάδα του και θα είναι ντούρο. Επίσης αντί να κόψετε τα μήλα σε μικρούς κύβους μπορείτε να τα βάλετε στο (Μουλτι μιξερ) και να τα κάνετε σαν πουρέ αυτό όμως έχει ένα μικρό μειονέκτημα θα σας βγάλει χυμό μύλου οπότε το Στραγγίζετε καλά πριν το ενσωματώσετε στο μείγμα και αν ακόμα έχει πολύ χυμό συμπληρώνετε 10-20 γραμμάρια αλεύρι για να ρουφήξει την παραπάνω υγρασία.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας  Chef Alexios Nikoloutsopoulos