TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

(Cake) Κέικ μήλου

Οκτ 11, 2020
in Μαγειρική
(Cake) Κέικ μήλου
Share on FacebookShare on Twitter
(Cake) Κέικ μήλου…

ΥΛΙΚΑ
250 gr βούτυρο και ΟΧΙ (μαργαρίνη)
350 gr Ζάχαρη Άχνη
01 Στικ βανίλιας δηλαδή μια δόση
200 gr Αυγά (συνήθως τα μεσαία αυγά) είναι το καθένα 50 gr όποτε θέλουμε 4 αυγά
400 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής μαλακό
15 gr Μπέικιν πάουντερ (baking powder)
05 gr Κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη
200 ml Γάλα
500 gr Πράσινα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
50 gr Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Κτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί και την βανίλια. Όταν αφρατέψει το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά ένα ένα ομογενοποιώντας καλά το μείγμα. Στην συνέχεια με αργή ταχύτητα πάλι προσθέτουμε το αλεύρι και το Μπέικιν πάουντερ την κανέλα και το γάλα. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ενσωματώνουμε τα μήλα ανακατεύοντας με μια Μαριζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα η οποία θα είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη από πριν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 50 λεπτά στον (αέρα) στους 170-180 βαθμούς. Όταν ψηθεί και είναι έτοιμο το βγάζουμε από την φόρμα αφού το έχουμε βάλει λίγο εκτός φούρνου να πέσει η θερμοκρασία και πασπαλίζουμε πάνω με άχνη ζάχαρη.
Μερικές επισημάνσεις για την συνταγή:
Αν φοβάστε στον αέρα μπορείτε να ψήσετε και στο πάνω κάτω αντιστάσεις απλά θα σας πάρει περισσότερο χρόνο; Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και κάτι στους 180 βαθμούς. Προσπαθήστε όλα τα υλικά σας να έχουν θερμοκρασία φυσική δωματίου ειδικά το βούτυρο τα αυγά και το γάλα. Προσοχή όσον αφορά το ψήσιμο διότι ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός ποτέ δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος βυθίζετε μέσα στο κέικ ένα μαχαίρι καθαρό και αν αυτό βγει λερωμένο τότε το κέικ θέλει ακόμα ψήσιμο εάν όμως βγει όπως το βάλατε καθαρό αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Το κέικ μπορεί να γίνει και με (μαργαρίνη) αντί για βούτυρο προσπαθήστε όμως να βάλετε γνήσιο βούτυρο είναι ποιο καλό και ποιο υγιεινό για το γλυκό μας και δίνει καλύτερη υφή και γεύση.
Αν δεν έχετε πράσινα μήλα μπορείτε να βάλετε τα κόκκινα η όποια άλλη ποικιλία θέλετε απλά το πράσινο μήλο είναι ποιο καλό σε ποιότητα και στο ψήσιμο δεν θα σας λιώσει και θα κρατήσει την φρεσκάδα του και θα είναι ντούρο. Επίσης αντί να κόψετε τα μήλα σε μικρούς κύβους μπορείτε να τα βάλετε στο (Μουλτι μιξερ) και να τα κάνετε σαν πουρέ αυτό όμως έχει ένα μικρό μειονέκτημα θα σας βγάλει χυμό μύλου οπότε το Στραγγίζετε καλά πριν το ενσωματώσετε στο μείγμα και αν ακόμα έχει πολύ χυμό συμπληρώνετε 10-20 γραμμάρια αλεύρι για να ρουφήξει την παραπάνω υγρασία.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας  Chef Alexios Nikoloutsopoulos
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Next Post
Νεολιθική εποχή : Ανακάλυψαν πώς ζούσαν 43 άτομα στο σπήλαιο της Θεόπετρας στη Θεσσαλία

Νεολιθική εποχή : Ανακάλυψαν πώς ζούσαν 43 άτομα στο σπήλαιο της Θεόπετρας στη Θεσσαλία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Πολιτική Προστασία

Χαλάει ο καιρός-Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

“Κατάληψη” από μηχανές στην πλατεία του Μυρόφυλλου

"Κατάληψη" από μηχανές στην πλατεία του Μυρόφυλλου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd