TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

CΗOCOFLAN

Σεπ 2, 2015
in Μαγειρική
CΗOCOFLAN
114
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα καταπληκτικό γλυκό. Υπέροχο ζουμερό κέικ κάτω και φανταστική βελούδινη κρέμ-καραμελέ με 3 υλικά επάνω. Σας παρακαλώ φτιάξτε το είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο. Δεν περιγράφω άλλο…ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

1 πακέτο έτοιμο μίγμα για σοκολατένιο κέικ (υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)

3 αυγά

1/2 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα νερό

1/2 κούπα έτοιμο σιρόπι καραμέλα για παγωτά( ή τόπινγκ καραμέλας) για τη φόρμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ (400 γρ.)

1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο(400γρ.)

3 αυγά

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Ξεκινάω βουτυρώνοντας καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ 28 εκ. βαθιά. Ρίχνω το σιρόπι καραμέλας να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.

-Ετοιμάζω το κέικ. Σε ένα μπολ ρίχνω το έτοιμο μίγμα αφου το κοσκινήσω. Προσθέτω το νερό, σπορέλαιο και αυγά και χτυπάω με σύρμα 1-2 λεπτά. Αδειάζω το μίγμα μέσα στη φόρμα που έβαλα πριν το σιρόπι.

-Ετοιμάζω την κρεμ-καραμελέ. Στο μπλέντερ ρίχνω όλα τα υλικά και χτυπάω 2 λεπτά. Αδειάζω την κρέμα πάνω από το μίγμα του κέικ. Καλύπτω με αλουμινόχαρτο τη φόρμα και την τοποθετώ σε ένα βαθύ ταψάκι που έχω ρίξει μέσα βραστό νερό σχεδόν μέχρι τη μέση. (Δηλ. θα ψήσω το κέικ μου σε μπαιν μαρί). Ψήνω για 1 ώρα ακριβώς, μπήγω ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Το βγάζω από το μπεν μαρι, αφαιρώ το αλουμηνόχαρτο και αφήνω το γλυκό να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει το αναποδογυρίζω και το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα προσεχτικά και το βάζω να παγώσει στο ψυγείο, όπου και το διατηρώ και μένει ζουμερό και αφράτο. Εγώ δεν κρατήθηκα και πριν το βάλω στο ψυγείο δοκίμασα ένα κομμάτι! Είναι καταπληκτικό ακόμα και ζεστό. Σερβίρω με έξτρα σιρόπι καραμέλας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μίγμα για κέικ, φτιάξτε μια δόση από το αγαπημένο σας κέικ σοκολάτας το οποίο να καλύπτει τη μισή φόρμα, για να έχει χώρο να μπει και η κρέμα από πάνω. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο ζουμερό,παρόλο που το διατηρούμε στο ψυγείο.

*ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΕΙΚ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες φαρίνα που φουσκώνει

1 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα κακάο

1 κούπα γάλα

1/2 κούπα σπορέλαιο

2 βανίλιες

3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά σε ένα μπολ, τα στερεά σε άλλο και τα ενώνουμε όλα μαζι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Ιούν 21, 2025
Next Post
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων “Η Άνοιξη” τη Δευτέρα στην Εφορία

Πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών στον Παλαμά Καρδίτσας

Ημερίδα για τις «Τοπικές Δράσεις Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες»(ΤΟΠΕΚΟ) στην Πύλη

Ημερίδα για τις «Τοπικές Δράσεις Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες»(ΤΟΠΕΚΟ) στην Πύλη

Έργα που εκτελούνται στο Μυρόφυλλο επισκέφθηκε ο Κώστας Μαράβας

Έργα που εκτελούνται στο Μυρόφυλλο επισκέφθηκε ο Κώστας Μαράβας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd