Μπριζόλες με δενδρολίβανο και σως μαϊντανού της Έφης
Από τις καλύτερες συνταγές μου. Οι μπριζόλες εξαιρετικά εύγεστες και τρυφερές,οι πατάτες νόστιμες και καλοψημένες, η σως συνοδεύει άψογα το κρέας.
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
μουστάρδα
κέτσαπ
ρίγανη
δενδρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
σκόρδο σε σκόνη
ελαιόλαδο
χυμό πορτοκάλι
Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με όλα τα παραπάνω υλικά για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε γάστρα προσθέτοντας νερό,μέχρι του μέση του κρέατος.
Ψήνουμε στο φούρνο μας,στη μέγιστη θερμοκρασία στον αέρα.ΥΛΙΚΑ για τη σως
3 κ.σ. γιαούρτι
5 κ.σ. μαϊντανό
χυμό από μισό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φέτα ψωμί χωρίς την κόρα
1 κσ ελαιόλαδο
1 κσ μαγιονέζα
αλάτι
πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν έχουμε παρά να χτυπήσουμε στο μπλέντερ όλα τα παραπάνω υλικά και να σερβίρουμε τη σως πάνω στις ζεστές ακόμα μπριζόλες.