Brazil nuts… ο ιδιαίτερος καρπός με τις ξεχωριστές ιδιότητες… Θα τον βρείτε στο κατάστημα Καρπός | Ξηροί Καρποί

Tα Brazil nuts ή αλλιώς φιστίκια Βραζιλίας είναι ένας ιδιαίτερος καρπός με κρεμώδη γεύση και τραγανή υφή που προέρχεται από το δέντρο Bertholletia excelsa το οποίο ευδοκιμεί στη Βραζιλία και στην ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου, στην Κολομβία, το Περού και η Βενεζουέλα. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει περιζήτητα χάρη στη μεγάλη τους διατροφική αξία.

Συγκριτικά με άλλους ξηρούς καρπούς περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες μαγνησίου, χαλκού και ψευδαργύρου ενώ εντυπωσιακή είναι η σύσταση του σε σελήνιο, καθώς καμιά άλλη τροφή δεν περιέχει αυτή την ποσότητα. Ακόμα και 1 φιστίκι Βραζιλίας καλύπτει το 175% των αναγκών ενός μέσου ενήλικα που είναι 55 μg ανά ημέρα. 

Είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Βοηθά στην καλή υγεία του δέρματος, αλλά και στη ρύθμιση των θυρεοειδών ορμονών.

Αυτόν τον ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο καρπό μπορούμε να τον καταναλώσουμε όπως όλους τους ξηρούς καρπούς.

Συνιστώνται έως τρεις καρποί την ημέρα!!

Brazil nuts  άριστης ποιότητας θα βρείτε στο κατάστημα Καρπός Ξηροί Καρποί, στην οδό Καραϊσκάκη 34. Να σας αναφέρουμε ότι ακόμη κι αν δεν μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας τα προϊόντα του με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2431038570.

Υπεύθυνος καταστήματος: Βαγγέλης Σίμος.

fb Καρπός Ξηροί Καρποί