Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης …

Υλικά για το φύλλο

1 ποτήρι χλιαρό νερό

2 κ.σ. βούτυρο

Μισό ποτήρι γάλα φρέσκο

1/2 κ.γ. αλάτι

Αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και αφήνω μίση ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγω με λεπτή βέργα..

Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

230 γραμμάρια ζάχαρη

90 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

2 αυγά

2 κάψουλες βανίλιας

1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπαλισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω με σύρμα. Όταν αρχίσει να πήζει κατεβάζω από την φωτιά και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύω τα αυγά και την βανίλια. Βάζω ένα φύλλο κάτω στο ταψί και καλύπτω καλά τις άκρες. Προσθέτω την κρέμα και πάλι φύλλο επάνω. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Πάντα ανάλογα το φούρνο. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα (πασπαλίζουμε αφού κρυώσει για να μην ιδρώσει η άχνη ζάχαρη ).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.