Μπουγάτσα

Μπουγάτσα…

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας ( βηρυτού)

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις

500 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες

250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο πρόβειο Ηπείρου

300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

3 αυγά

3 βανίλιες

160 gr σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.  Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τα αυγά χτυπημένα .  Ανακατεύεται σε χαμηλή φωτιά και δένετε την κρέμα.  Κατεβάζετε και ρίχνετε μέσα 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο, τις βανίλιες και αφήνετε στην άκρη (δεν θέλουμε η κρέμα μας να έχει πήξει πολύ ,σε περίπτωση που συμβεί αυτό αραιώσετε με λίγο γάλα επιπλέον). Σε ένα ταψί αλείφετε με το βούτυρο βάζετε ένα-ένα τα φύλλα και αλείφετε με αυτό.  Αδειάζετε την κρέμα και συνεχίζετε με τα βουτυρωμένα φύλλα.  Τέλος χαράζετε την πίτα ελαφρά και το βούτυρο που σας εχει περισσέψει το ρίχνετε από πάνω και ραντίζετε με μπόλικο νεράκι όλο το ταψί.  Υπολογίστε νεράκι περίπου 1 φλυτζάνι του καφέ.  Αφήστε την μπουγάτσα να απορροφήσει τα υγρά της και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 σε αντιστάσεις για 50 λεπτά.   Ρίξτε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.