Μπουγάτσα

Μπουγάτσα…

Υλικά  (για 8 χορταστικές μερίδες):

4 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκι υγρό άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού 450 γρ (χρησιμοποίησα τα 10 φύλλα)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
άχνη ζάχαρη και κανέλα σκόνη

Εκτέλεση :

Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι η κρέμα να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε ένα φύλλο, το ραντίζουμε με βούτυρο και βάζουμε άλλο ένα από πάνω. Το ραντίζουμε και αυτό με βούτυρο και το ίδιο κάνουμε και με άλλα δυο φύλλα. Συνολικά βάζουμε τέσσερα. Παίρνουμε άλλο ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό, το διπλώνουμε στα δύο, ξαναβουτυρώνουμε και διπλώνουμε στα τέσσερα. Το βάζουμε στη μέση των φύλλων που έχουμε απλώσει. Απλώνουμε τη μισή κρέμα επάνω στο διπλωμένο φύλλο και διπλώνουμε τα εξωτερικά φύλλα σχηματίζοντας ένα τετράγωνο. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα 5 φύλλα. Βάζουμε τις μπουγάτσες , σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί με το δίπλωμα από κάτω. Αλείφουμε πολύ καλά τα φύλλα με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να πάρουν οι μπουγάτσες μας χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρουμε τις μπουγάτσες πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Σημ.:
1.Οι δυο μπουγάτσες μας δίνουν οκτώ μεγάλα ή 16 μικρά κομμάτια. Μπορούμε αν θέλουμε να διπλασιάσουμε τη συνταγή.
2.Το σιμιγδάλι το ρίχνουμε σαν να ραντίζουμε λίγο λίγο από ψηλά για να μη μας σβολιάσει η κρέμα.
3.Η μπουγάτσα είναι καλύτερα να τρώγεται ζεστή όπως βγαίνει από το φούρνο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μαρία Κόκκινου, τις συνταγές της οποίας της βρίσκουμε και εδώ :https://cookandfeed.blogspot.gr/2017/03/bougatsa.html