TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

BOMBOLONI

Σεπ 20, 2016
in Μαγειρική
BOMBOLONI
Share on FacebookShare on Twitter

 ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:

1/2 λίτρο γάλα

150 γρ. ζάχαρη

80 γρ. αλεύρι

2 αυγά ολόκληρα

50γρ. βούτυρο

2 βανίλιες

λίγο ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Στη συνέχεια, ριχνουμε και το μισο γαλα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπολοιπο γάλα και πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τον χυλό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη, με τέτοιο τρόπο , ώστε να εφάπτεται στην κρέμα, για να μη μας κάνει κρούστα. Την αφήνουμε στο ψυγείο νακρυώσει καλά.

 ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΜΠΟΛΟΝΙ

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7γρ.)

75γρ. ζάχαρη άχνη, και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα

500γρ. αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)

300 ml ζεστό γάλα

Ξύσμα από 1 λεμόνι

75γρ. μαλάκο ανάλατο βούτυρο,

ψιλοκομμένο

1 λίτρο φυτικό έλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνουμε τη μαγιά σε ένα μικρό μπολ με 1 κ.σ. από τη ζάχαρη και 1 κ.σ. από το αλεύρι αλεύρι. Ανακατεύουμε με το ζεστό γάλα και τοποθετούμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει, για 15 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μπολ με το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο και στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ή στο μίξερ. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να μαλακώσει και να γίνει ελαστικό. Το μεταφέρουμε το σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες Όταν η ζύμη έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος, την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε κύκλους 4 εκατοστών με το στόμιο από ένα μικρό ποτήρι ή μπολάκι.Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλη μία ώρα περίπου. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα στους 180 ° C. (ένα κόλπο για τη σωστή θερμοκρασία είναι να ρίξουμε έναν κύβο ψωμί, ο οποίος θα χρυσίσει σε περίπου 2 λεπτά). Δεν θέλουμε το λάδι πάρα πολύ καυτό, γιατί το μπομπολόνι θα μαυρίσει πριν το εσωτερικό τηγανιστεί, έτσι ρυθμίζουμε την θερμόκρασια εάν χρειάζεται. Τηγανίσζουμε 3 ή 4 μαζί μέχρι να ροδίσουν Αφού πάρουν ωραίο χρώμα και ψηθούν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια σχισμή στο μπομπολόνι και με κορνέ ζαχαροπλαστικής, το γεμίζουμε με την κρέμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ειρήνη Μαραγκού , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :http://tasty-mam.blogspot.gr/2015/08/blog-post_5.html?spref=fb

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post

Προσφορές στα καταστήματα 21 και 22 Σεπτεμβρίου λόγω Εβδομάδας Κινητικότητας-Ανοικτά μέχρι τις 10 το βράδυ την Τετάρτη

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για τους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για τους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά

82χρονος μαζί στο πανεπιστήμιο με την εγγονή του

82χρονος μαζί στο πανεπιστήμιο με την εγγονή του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd