Μπλόκο στα Αλβανικά σύνορα σε Τρικαλινό που πήγαινε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Μπλόκο σε Τρικαλινό που πήγαινε στους Βουλιαράτες για να παραστεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές αρχές. Ο Νίκος Βερεντζιώτης, από την ομάδα των φουστανελοφόρων της Ράξας, είχε ξεκινήσει το πρωί από τα Τρίκαλα με λεωφορείο το οποίο δρομολογήθηκε από τη Λάρισα μαζί με άλλους Τρικαλινούς και Λαρισαίους. Στα σύνορα σε έλεγχο που έγινε δεν του επετράπη η είσοδος και προσήχθη για ανάκριση. 

“Μου είπαν ότι έχω φάτσα ακατάλληλου τύπου” εν ολίγοις φάτσα τρομοκράτη” μας λέει ο Νίκος Βερεντζιώτης. Κατά τον ίδιο του κράτησαν το μπουφαν και τη φουστανέλα που είχε  μαζί του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του eleftherostypos.gr οι αλβανικές Αρχές στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων προχώρησαν στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς με την κατηγορία της υποκίνησης εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους.

Οι τέσσερις αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι αργότερα, εντός της ημέρας. Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε 10 ακόμη Έλληνες οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής.


Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ανέβαζε συχνά φωτογραφίες στο προφίλ του στο fb από τους Φουστανελοφόρους της Ράξας. Μία από αυτές είναι και η ακόλουθη: “Μεγαλη τιμη για εμενα που ο κωσταντινος κατσιφας ανεβαζε φωτο στο προφιλ του σε αναφορα που εκανε για την βόρειο ήπειρο….να ειναι καλα εκει πάνω ****σεβας στον ηρωα ελληνα.***” σχολιάζει σχετικά ο Νίκος Βερεντζιώτης.