TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μπισκοτάκια του έρωτα

Φεβ 8, 2025
in Μαγειρική
Μπισκοτάκια του έρωτα
Share on FacebookShare on Twitter

Μπισκοτάκια του έρωτα

Υλικά :

550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

50 με70 γρ. φαριν απ

450 γρ. Άριστον μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

150 ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. υγρή βανίλια

ξύσμα από ένα λεμόνι

χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση :

Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ξύσμα το αλάτι και την βανίλια. Ζυμώνουμε με το χέρι προσθέτοντας όλο το αλεύρι γ.ο.χ. και το φαριν απ. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 3 μπάλες. Μια μεγαλύτερη που θα μείνει ως έχει το χρώμα της και δυο μικρότερες που θα προσθέσουμε χρώμα. Τυλίγουμε με μεμβράνη τα ζυμαράκια μας και τα αφήνουμε μισή ώρα σε δροσερό μέρος (όχι ψυγείο). Βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα οδηγούς να ανοίξουμε σαν φύλλα το ζυμαράκι μας με τον πλάστη. Εγώ έβαλα δεξιά και αριστερά από την λαδόκολλα θήκες από cd για να ακουμπάει ο πλάστης μου να βγάλω το πάχος που ήθελα. βάζουμε την ζύμη πάνω στην λαδόκολλα λερώνουμε τα χέρια μας με λίγο αλεύρι και την πιέζουμε με τα δάχτυλα μας να απλωθεί. Την σκεπάζουμε με δεύτερη λαδόκολλα και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο. Το ίδιο κάνουμε και στα 3 χρώματα. Με ένα κουπατ κόβουμε σχήματα από την πιο ανοιχτόχρωμη ζύμη και τα ακουμπάμε στην λευκή με την βοήθεια μια σπάτουλας να μην χαλάμε το σχήμα. Με ένα μικρότερο κουπατ κόβουμε πάλι σχήματα και τα βάζουμε πάνω από τα προηγούμενα σχήματα. Σκεπάζουμε την ζύμη με τα σχήματα πάλι με την λαδόκολλα και δεξιά και αριστερά τους οδηγούς για το πάχος της ζύμης μας και ανοίγουμε ξανά το λευκό φύλλο που τώρα έχει επάνω του και τα σχήματα από τις άλλες δυο ζύμες. Τώρα τα σχεδιαστικά έχουν ενσωματωθεί στο πρώτο λευκό φύλλο. Κόβουμε καρδούλες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα όχι πολύ κοντά γιατί φουσκώνουν λιγάκι. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά. Τέλος ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 12 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. προσέχουμε να μην πάρουν χρώμα τα μπισκότα μας από το ψήσιμο. Άντε βρέ και χρόνια σας πολλά…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Next Post
Κακή χοληστερόλη: Ποιες τροφές είναι στην “μαύρη λίστα” καρδιολόγου

Κακή χοληστερόλη: Ποιες τροφές είναι στην “μαύρη λίστα” καρδιολόγου

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Οι τάσεις που θα κάνουν τη διαφορά στις εμφανίσεις σου το 2025

Οι τάσεις που θα κάνουν τη διαφορά στις εμφανίσεις σου το 2025

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd