Μπισκότα βουτύρου

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

2 lourpak των 250 γρ.

1 φακελάκι μπεικιν

250 γρ. ζάχαρη άχνη

4 αυγά

ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου . Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη, τα αυγά,το μπεικιν, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού,και το αλάτι. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Βγαίνει μια μαλακή ζύμη που κολλάει λιγάκι στα χέρια. Κάνουμε τα μπισκοτάκια μας με πρέσα καλύτερα η’ αλλιώς με κορνε. Τα στρώνουμε σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 190 για 15 λεπτά περίπου. να μην σκουρύνουν. Μπορείτε να ρίξετε από πάνω πριν τα ψήσετε ζάχαρη με κανέλα, η’ διάφορα σοκολατομπιλάκια. Μόλις κρυώσουν μπορείτε να τα βυθίσετε σε σοκολάτα που θα λιώσετε σε μπαιν μαρι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).