Μπιφτέκια μπύρας

Στην προσπάθεια μου να αλλάζω συνέχεια τις γεύσεις στα φαγητά, μου έχουν βγει απίστευτα πιάτα. Εδώ και πολύ καιρό πάντα ότι μπαγιάτικο ψωμί έχω το τρίβω στο μουλτι και το βάζω στην κατάψυξη. Κάθε φορά το μουσκεύω με διάφορα υγρά π.χ. γάλα, τριμμένη ντομάτα. Αυτή την φορά δοκίμασα με μπύρα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Απίστευτα αφράτα μπιφτεκάκια με λίγα υλικά.

Υλικά

1 κιλό κιμά σπάλα

1 κουτάκι μπύρα

2 αυγά

400 γρ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί

2 μέτρια κρεμμύδια περασμένα από το μουλτι

3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες από την φύτρα γιατί είναι πικρή και κάνει βαρύ το φαγάκι μας

μπόλικο δυόσμο

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

ρίγανη

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το τριμμένο ψωμί με την μπύρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο όσο περισσότερη ώρα μπορούμε. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια. Ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα από την μια πλευρά και γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).