TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μπελουσιώτικα κρεμμύδια με ουρά μόσχου στην γάστρα

Οκτ 24, 2024
in Μαγειρική
Μπελουσιώτικα κρεμμύδια με ουρά μόσχου στην γάστρα
Share on FacebookShare on Twitter

Μπελουσιώτικα είναι τα ζακυνθινά κρεμμύδια ή νεροκρέμμυδα.
Ένα κυριακάτικο φαγάκι για μερακλήδες.
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ουρά μόσχου καλό θα ήταν να την κάνετε κάποια στιγμή θα σας ενθουσιάσει.Τα ζακυνθινά κρεμμύδια ή νεροκρέμμυδα ή μπελουσιώτικα κρεμμύδια , είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία κρεμμυδιών με χαρακτηριστικό πλατύ και ογκώδες σχήμα, εξωτερικά είναι λευκά με ελαφριές μοβ αποχρώσεις, με τραγανή ολόλευκη σάρκα, χωρίς την σπιρτάδα και την καούρα των συνηθισμένων κρεμμυδιών.Τα ονόμαζαν μπελουσιώτικα κρεμμύδια διότι η κατ εξοχήν καλλιεργεια τους γινόταν στο Μπελούσι της Ζακύνθου, όπου υπήρχε η μεγάλη πηγή με το νερό, ίσως η μοναδική πηγή στο νησί, και τα κρεμμύδια αυτά θέλουν πολύ νερό για να γίνουν. Είναι έγκλημα να επισκεφτείς την Ζάκυνθο και να μην δοκιμάσεις το τοπικό αυτό προϊόν.Η γλύκα τους σε κάνει να χαίρεσαι να τα τρως σε σαλάτα φρέσκα, χωρίς να σε καίνε. Ακόμα και μαγειρεμένα, δίνουν μια ξεχωριστή νοστιμιά στο φαγητό. (πηγή :http://skouliki-skoulikia.blogspot.gr/2013/08/blog-post_2982.html)

Υλικά :
1500 γρ. ουρά μόσχου
2-3 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
2 νεροκρέμμυδα σε ροδέλες
4 ντομάτες σε ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
2 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
λίγους κόκκους μπαχάρι
4 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι νερό
αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα κομμάτια της ουράς.
αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρώς .
Τα στρώνουμε σε μια γάστρα και κυκλικά και στο κέντρο βάζουμε τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε λιγάκι.
Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες των κρεμμυδιών, τις πιπεριές, το σκορδάκι, και τέλος τις ροδέλες από τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε ξανά και περιχύνουμε το ξίδι, τον πελτέ ντομάτας που λιώσαμε σε 1 1/2 ποτήρι νερό, και το ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε για 3 ώρες στους 200 βαθμούς.
Τέλος ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε για μισή ωρίτσα ακόμα να πάρουν χρώμα οι ντοματούλες.
Αν και ποτέ δεν έβαλα ξανά νεράκι στην γάστρα καλό θα είναι στις 2 ώρες να ρίξετε μια ματιά αν έχει νεράκι το φαγάκι σας.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη σε 100 χρόνια

Η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη σε 100 χρόνια

Πώς είναι να είσαι κοριτσομαμά; 4 κοινοί μύθοι που πρέπει να καταρριφθούν

Πώς είναι να είσαι κοριτσομαμά; 4 κοινοί μύθοι που πρέπει να καταρριφθούν

Καρδιακή αρρυθμία: Η συνήθεια του Σαββατοκύριακου που την προκαλεί στους νέους

Καρδιακή αρρυθμία: Η συνήθεια του Σαββατοκύριακου που την προκαλεί στους νέους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd