Baton Sale (μπατόν σαλέ) by Mairh

ΥΛΙΚΑ:

1 lyrpak 250 γρ. εκτος ψυγείου
150 γρ. σπορέλαιο
1 αυγό
300 γρ. χλιαρό νερό
150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
150 γρ. τριμμένο Τσένταρ (cheddar)
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μπέ’ι’κιν
3-4 κ.σ. σουσάμι μέσα στην ζύμη
1 κιλό φαριν απ (2 πακέτα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη βάζω το βούτυρο με το αυγό και χτυπάω με το μιξερ. Στην συνέχεια ρίχνω σιγά-σιγά το χλιαρό νερό και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ζυμώνω συγχρόνως καλά και συνεχίζω μέχρι να ρίξω όλο το αλεύρι. Σε ένα ταψί στρώνω λαδόκολλα. Αρχίζω παίρνοντας λίγη ζύμη και σχηματίζω μια μακριά και λεπτή λωρίδα ζύμης, Στη συνέχεια με ένα μαχαιράκι κόβουμε τη λωρίδα κάθε 4-5 εκ. Τοποθετούμε αυτά τα μικρά κομματάκια στο ταψάκι μας, και αφού το γεμίσουμε. ψήνονται για 12-13 λεπτακια στους 170 Συνοδεύουν όλα τα ποτά και οχι μόνο.

 

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).