Μπανόφι

Μπανόφι

Υλικά:

3 μπανάνες

1 βιτάμ με βούτυρο

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

125 γραμμάρια κουβερτούρα

1 γάλα ζαχαρούχο καραμέλα (μπορούμε να την κάνουμε κι εμείς αν δεν βρούμε. Εγώ έβαλα 1 κουτί ζαχαρούχο να βράζει σε μια κατσαρόλα με νερό για 2 ώρες)

1 κουτί Μόρφατ σαντιγί

2 μικρές κρέμες γάλακτος

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ το κουτί της μόρφατ με 1 μικρή κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται (δεν πρόσθεσα ζάχαρη για να μη γη γίνει πολύ γλυκό το μπανόφι). Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και περιχύνουμε με το λιωμένο βιτάμ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με ένα κουτάλι βάζουμε το υλικό σε μια τετράγωνη φόρμα για να κάνουμε τη βάση (εγώ χρησιμοποίησα αυτή που ανοίγει για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα). Πάνω στην βάση από το μπισκότο βάζουμε την καραμέλα (συμφέρει να την αγοράσει κάποιος από το να την κάνει μόνος του). Στο μεταξύ έχουμε λιώσει τη κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι όπου έχουμε βάλει να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η σοκολάτα. Όταν είναι έτοιμη περιχύνουμε πάνω στην καραμέλα. Κατόπιν κάνουμε άλλη μία στρώση από το μπισκότο. Τέλος βάζουμε σε ένα κορνέ τη σαντιγί και καλύπτουμε τη στρώση του μπισκότου. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το απολαύσουμε.

Tip: Επειδή είναι ένα γλυκό που χρειάζεται διαδικασία για να γίνει. Μπορείτε να το ετοιμαστείτε τμηματικά και να ενώσετε μετά τα υλικά. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο. Η γεύση θα σας αποζημιώσει. Η εικόνα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή μας έστειλε η δημοσιογράφος Βιβή Μαργαρίτη.