Banoffee

Banoffee – μπανοφί μερέντα…

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ η Digestive
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κουτί καραμελωμενο ζαχαρούχο έτοιμο
3 μπανάνες ώριμες
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουτί τσίγκινο σαντιγί ερμολ
2 κουταλιές σούπας καλά γεμάτες μερεντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ.  Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα μέχρι να βραχούν καλά.  Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα τσέρκι 26 εκ. και απλώστε επάνω τα μπισκότα και φτιάξτε την βάση.  Βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Κόψτε ροδέλες τις μπανάνες και ανακατέψτε με τον χυμό από μισό λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Βάλτε το καραμελωμενο ζαχαρούχο πάνω στην βάση του μπισκότου και από πάνω στρώστε τις μπανάνες ομοιόμορφα και καλύψτε όλη την βάση. Χτυπήστε με το μιξερ την ερμολ αφού πρώτα την έχετε βάλει στο ψυγείο και έχει παγώσει καλά.  Χτυπήστε για 8 λεπτά και μετά προσθέστε και την μερεντα. Χτυπήστε για ένα λεπτό ακόμα και βάλτε την σαντιγί επάνω στο γλυκό.  Διακοσμήστε με τριμμένη κουβερτούρα και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.