Μπανανοκέικ με καρύδια και γλάσο κακάο

Νηστίσιμο μπανανοκέικ με καρύδια και γλασο κακάο…
Ένα νωπό, ζουμερό και αρωματικό κέικ που δεν πιστεύεις ότι είναι νηστίσιμο. 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ (ταψάκι 26 εκ.)
3 μεγάλες και ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
100 γρ. μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
3/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ σόδα
2 κ.γ μπέικιν
2 κ.σ τρούφα
1/2 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΚΑΟ
125 γρ. μαργαρίνη
4 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάω για 3-5 λεπτά τη μαργαρίνη που πρέπει να είναι πολύ μαλακιά,με τη ζάχαρη.Προσθέτω το αλάτι,τη βανίλια,τον πολτό μπανάνας,την τρούφα,τα καρύδια και τέλος με μια σπάτουλα ρίχνω και ανακατεύω απαλά το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με τη σόδα και το μπέικιν. Δεν παραχτυπάω,απλά ανακατεύω ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου.
Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα ταψάκι και ψήνω στους 175 αντιστάσεις πάνω κάτω για 30-40 λεπτά περίπου το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα για να μην παραψηθει και στεγνώσει.
Το αφήνω να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
Για το γλασο βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύω συνέχεια μέχρι να λιώσουν και να γυαλίσει το μείγμα. Άν σας κάνει ”σβολάκια” το μείγμα, περάστε το από ένα σουρωτήρι!Όσο κρυώνει το γλάσο πήζει, όταν κρυώσει περιχύνω το κέικ μου. Είναι καταπληκτικό.
Εγώ το μοίρασα σε 2 ταψάκια ένα στρογγυλό 18 ε.και μια μικρούλα μακρόστενη φόρμα.
Η αρχική συνταγή μόνο για το κέικ εδώ:
http://bettyscuisine.blogspot.gr/2009/06/blog-post_22.html

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»