BANANA BREAD

Yλικά :

5 παρα πολύ ώριμες μπανάνες
125 γρ. βούτυρο
150 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. φαρινάπ
2 βανίλιες
1 κ.σ. κοφτή μπέικι πάουντερ
μισό κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
αχνη ζάχαρη
Εκτέλεση :
Κόβετε τις μπανάνες σε κυβους. Σ’ενα μεγάλο τηγάνι λιώνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και ρίχνετε τη ζάχαρη.  Μόλις λιώσουν ρίχνετε τους κύβους της μπανάνας και βράζετε για 15-20 λεπτά περίπου ώσπου να γίνουν σαν μαρμελάδα.   Αφήνετε να κρυώσει αρκετα ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε να μην ψηθούν.   Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλέυρι με τις βανίλιες και το μπέκιν πάουντερ.  Ρίχνετε το μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν. Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε μια μακρόστενη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.  Αφού κρυώσει καλά το κέικ κάνετε γραμμές με την καραμέλα με ένα κορνέ και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.