TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μπακλαβοκανταιφάκια γιαννιώτικα

Δεκ 24, 2023
in Μαγειρική
Μπακλαβοκανταιφάκια γιαννιώτικα
Share on FacebookShare on Twitter

Μπακλαβοκανταιφάκια γιαννιώτικα…

Υλικά:

500 γρ. φύλλο Βηρυτού,

500 γρ. φύλλο κανταΐφι

3 ½ φλ. καρυδόψιχα

1 ½ φλ. αμυγδαλόψιχα (ασπρισμένη, ψημένη και χοντροκομμένη)

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.σ. γαρίφαλο

3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

4 ½ φλ. βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι:

1 ½ κιλό Ζάχαρη

1 λίτρο Γάλα

λίγες σταγόνες ροδόνερο (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, δηλαδή την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρίφαλο σε ένα μπολ. Στρώνουμε στο ταψί 3 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα-ένα (τα στρώνουμε αεράτα και όχι σφιχτά). Από πάνω βάζουμε μια λεπτή στρώση της γέμισης. Προσέχουμε η γέμιση να πάει παντού. Μετά, βάζουμε 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα. Ακολουθεί άλλη μία λεπτή στρώση γέμισης. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2 φορές (δηλαδή 2 φύλλα κρούστας – λεπτή στρώση γέμισης επί 2). Από πάνω στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι, αφού το έχουμε «ξεμαλλιάσει» για να είναι αφράτο. Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το περιχύνουμε με καυτό βούτυρο. Αν δεν κάψουμε καλά το φύλλο με το βούτυρο, λασπώνει και δεν γίνεται τραγανό. Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση γέμισης. Αυτή τη φορά χρησιμοποιούμε περισσότερη γέμιση για να έχουμε μία πιο παχιά στρώση στο κέντρο του γλυκού και να μην χαθεί η γέμιση μέσα στο φύλλο κανταϊφιού. Στη συνέχεια, απλώνουμε το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι, το οποίο περιχύνουμε ξανά με καυτό βούτυρο, να μοσχοβολήσει. Συνεχίζουμε με άλλες 2 στρώσεις γέμισης – φύλλου κρούστας (δηλαδή 2 φύλλα κρούστας – λεπτή στρώση γέμισης επί 2). Κρατάμε 4 φύλλα κρούστας που τα στρώνουμε, βουτυρωμένα από πάνω. Χαράζουμε σε ρόμβους. Στο σημείο αυτό θέλει αρκετή προσοχή για να μη μας διαλυθεί. Ψήνουμε στους 180ο C για 1 ώρα περίπου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας το γάλα, τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα. Βράζουμε το σιρόπι μόνο μέχρι να φουσκώσει το γάλα – δεν χρειάζεται να βράσει περισσότερο. Περιχύνουμε το γλυκό, που πρέπει να είναι ζεστό, με όλο το καυτό σιρόπι. Περιμένουμε 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει και σερβίρουμε. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Τη συνταγη μας έστειλε η κα  Άννα Ανδρεου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Next Post
Κοτόπουλο τούρτα

Κοτόπουλο τούρτα

7 σπιτικά γιατροσόφια για να ”απαλλαγείτε” από τις αιμορροΐδες με φυσικό τρόπο

7 σπιτικά γιατροσόφια για να ”απαλλαγείτε” από τις αιμορροΐδες με φυσικό τρόπο

Χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες καμπανούλες

Χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες καμπανούλες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd