TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μπακλαβάς

Δεκ 22, 2022
in Μαγειρική
Μπακλαβάς
Share on FacebookShare on Twitter

Μπακλαβάς

Υλικά
2 πακέτα φύλλο βηρυτού Κανάκη
500 γρ βούτυρο λιωμένο έβαλα Ήπειρο
1 κούπα καρύδια
1 κούπα αμύγδαλα
1 /2 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
15 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
Γαρύφαλλα καρφάκια για το κάρφωμα του μπακλαβά
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο και άλλη ½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση γέμισης :
Όλα αυτά τα υλικά τα θρυμματίζεται στο μπλέντερ και ανακατεύετε σε ένα μπολ.
Υλικά για το σιρόπι:
700 gr ζάχαρη
2 ποτήρια μεγάλα νερο
σταγόνες από λεμόνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι για το σιρόπι
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Βράζετε νερό, ζάχαρη και λεμόνι για 10 λεπτά.  Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μέλι.  Αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε σε καυτό μπακλαβά.
Εκτέλεση:
Στο τετράγωνο ταψί φούρνου στρώνουμε κάτω το 1 πακέτο φύλλα βηρυτού, μετά κάθε φύλλο που βάζουμε από το δεύτερο πακέτο στρώνουμε και μπόλικη γεμίση μέχρι να τελειώσουμε τα φύλλα.  Κρατάμε 4 φύλλα για πάνω πάνω. Μόλις τελειώσουμε χαράζουμε τον μπακλαβά και μπήγουμε τα καρφακια γαρύφαλλο στα κομμάτια.  Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να κάψει πάρα πολύ καλά, όταν θα αρχίσει να βράζει το βούτυρο αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τον μπακλαβά με αυτό, αφήνουμε το βούτυρο να απορροφηθεί ολο από τον μπακλαβά, περίπου 10 λεπτά.  Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220 βαθμούς, βάζουμε στον μπακλαβά στην κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάρα πολύ καλά για να ξεραθεί.  Βγάζουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο και όπως είναι καυτός ρίχνουμε το κρυο σιρόπι.  Αφήνουμε τον μπακλαβά να απορροφήσει αρκετό σιρόπι καμία ωρα.  Αυτό που θα μείνει στο ταψί μας από σιρόπι δεν το πετάμε.  Το σουρώνουμε και το φυλάμε σε ένα βαζάκι και το ρίχνουμε πάνω σε λουκουμάδες (δεν χαλάει στο ντουλάπι)
Καλή επιτυχία .
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Πατάτες ακορντεόν στο φούρνο

Πατάτες ακορντεόν στο φούρνο

Τρίκαλα: Έκκληση για να βρεθεί η «Μιλού»

Τρίκαλα: Έκκληση για να βρεθεί η «Μιλού»

Απεβίωσε η Κασσιανή Σακελλαρίου

Απεβίωσε ο Σωτήριος Πλεξίδας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd