Μπακλαβαδάκια

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ …

Υλικά :

1 πακέτο κρουστα (εγω έβαλα Βηρυτού)

150 γρ. καρύδια ωμά

150 γρ. αμύγδαλα ωμά

250 γρ. βούτυρο Lurpak

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. του γλυκού γαρίφαλο

φιστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι:

2 κούπες νερό

3 ζάχαρη

3 κουτ. σούπας μελί

5 σταγόνες μαστιχελαιο

χυμό από μισό λεμόνι

φλούδα από λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τα τύλιξα όπως στο βίντεο εριξα επάνω το λιωμένο βούτυρο και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει κάλα όλο το βουτυρο. Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά. Έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό,ζεστα και τα δυο όχι καυτά. Πασπαλισα με το φιστίκι.
Εδώ το βίντεο : https://www.facebook.com/PratikNefisTarifler/videos/683858758437790/

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.