Μπακλαβαδάκια μασουράκια

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΜΑΣΟΥΡΑΚΙΑ…

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο φύλλο Βηρυτού

2 φλιτζανες του τσαγιού καρύδια

1/2 φλιτζανα του τσαγιού τριμμένα μπισκότα Μιράντα

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρίφαλο τριμμένο

1 κουταλάκι κοφτό μαστίχα σκόνη

200 γρ. βούτυρο χύμα λιωμένο από αιγοπρόβατα

ΣΙΡΟΠΙ

 2 φλιτζανες του τσαγιού νερό

3 φλιτζανες του τσαγιού ζάχαρη όχι πολύ καλά γεμάτες

3 κουταλιές σούπας μέλι

χυμό από σχεδόν μισό λεμόνι 1/2 λεμονόκουπα στημένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Πρώτα θρυμματίστε τα καρύδια στο μουλτι, όχι και πάρα πολύ, αφήστε και μερικά κομματάκια μέσα.  Ανακατέψτε τα καρύδια με τα τριμμένα μπισκότα και τα μυρωδικά. Παίρνετε ένα ένα φύλλο και το διπλώνετε στην μέση. Ρίχνετε από το μείγμα να πάει παντού και τυλίγεται με τα χέρια σας ομοιόμορφα και όσο μπορείτε σφιχτά.  Κόβετε το μπακλαβαδακι στα δυο και τοποθετείτε στο ταψί.  Τέλος όταν τελειώσετε καίτε καλά το βούτυρο και το ρίχνετε επάνω στα μπακλαβαδακια να πάει παντού και αφήνετε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το βούτυρο.  Έχετε προθερμασμένο τον φούρνο και ψήνεται για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς σε αντισταστασεις.  Τέλος έχετε βράσει τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.  Ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό μπακλαβά ΟΧΙ καυτά αλλά ζεστά.  Αφήστε τον μπακλαβά να ρουφήξει όλο το σιρόπι του και φυλάξτε σε μεταλλικό σκεύος.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή  μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.