Μπακλαβαδάκια ατομικά

Μπακλαβαδάκια ατομικά…

Υλικά για την γέμιση των φυλλων :

1 πακέτο φύλλο κρουστας
2 κούπες αμύγδαλα
2 κούπες καρυδιά
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ γεμάτο κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
μια πρέζα μοσχοκάρυδο

γαρίφαλα ολόκληρα για επάνω
βούτυρο φρέσκο για τα φύλλα

Για το σιρόπι :
3 κούπες ζάχαρη καστανή
2 κούπες νερό
1 κούπα μέλι θυμαρίσιο
1 ξυλάκι κανέλας
μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας, ένα – ένα βουτυρωμένο.
Έχω περάσει όλα τα υλικά τις γέμισης από το μπλέντερ και τα έχω κόψει χωρίς να τα λιώσω.
Πασπαλίζω λίγο πάνω στα πρώτα φύλλα που έχω βάλει στο ταψί και συνεχίζω ένα φύλλο βουτύρωμα και πασπάλισμα.
Πάνω βάζω 7 φύλλα ένα – ένα βουτυρωμένα πάντα.
Αφού τελειώσω κόβω τα κομμάτια και πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνω ένα γαρίφαλο στη μέση κάθε κομματιού.

Ψήνω για 55 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς..

Ετοιμάζω σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά εκτός το μέλι, τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά από το βρασμό τους.
Αφαιρώ το ξυλάκι κανέλας, το λεμόνι και προσθέτω το μέλι αφήνοντας το 3-4 λεπτά ακόμα να βράσει. Σβήνω και όταν βγει ο μπακλαβάς σιροπιάζω.

Σιρόπι χλιαρό το γλυκό ζεστό. Αφού κρυώσει το τοποθετώ σε θηκουλες κάθε κομμάτι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.