TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι (το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου)

Μαρ 25, 2024
in Μαγειρική
Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι (το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου)
Share on FacebookShare on Twitter

Τη συνταγή μας έστειλε η Αργυρώ Νίκου

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου

1- 1,5 κούπα αλεύρι

1 κούπα ανθρακούχο νερό

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο

Ξαλμύρισμα

Η ποσότητα του μπακαλιάρου, εξαρτάται από τα άτομα που θα σερβίρουμε. 1 κιλό φιλέτου βγάζει 7-8 κομμάτια. Οπότε αναλόγως προσαρμόζουμε και τα υλικά για το κουρκούτι.

Τραβάμε και βγάζουμε την πέτσα του μπακαλιάρου. Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια και τα ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Τον βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε για περίπου 18-24 ώρες. Αλλάζουμε νερό κάθε 3 ώρες περίπου.Αφού ξαλμυριστεί τον στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Σ’ αυτό το στάδιο, αφαιρούμε τυχόν κοκαλάκια που μπορεί να έχει το φιλέτο μας ή αν δεν έχουμε πάρει φιλέτο, όλα τα κόκαλα και τα πτερύγια. Τον στραγγίζουμε και είναι έτοιμος για μαγείρεμα.

Κουρκούτι

Για το κουρκούτι, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ούζο και το νερό. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να έχουμε έναν λείο και λίγο παχύρευστο χυλό.

Η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται από το πόσο πυκνό θέλουμε τον χυλό μας και οπότε πιο πυκνό και το πανάρισμά μας.

Αφήνουμε το χυλό να μείνει για περίπου 30΄, έτσι ώστε μετά να στέκεται καλά πάνω στα κομμάτια του μπακαλιάρου και να μην γλιστράει.

Τηγάνισμα

Πριν τηγανίσουμε τα κομμάτια ψαριού, τα αλευρώνουμε ελαφρά. Κατόπιν, τα βουτάμε μέσα στον χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (κατά προτίμηση αραβοσιτέλαιο με λίγο ελαιόλαδο) μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν.

Κατά την διάρκεια του τηγανίσματος, δεν τα γυρνάμε συνεχώς και ούτε τα κουνάμε. Περιμένουμε να γίνουν από την μία μεριά και κατόπιν τα γυρνάμε από την άλλη. Με αυτό τον τρόπο δεν διαλύεται η κρούστα και δεν λερώνεται και το τηγάνι μας από κολλημένο χυλό.

Τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, ώστε να τραβήξει τα περίσσια λάδια και σερβίρουμε ζεστά με συνοδεία.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Βακαλάος τηγανητός με γεμιστή πατάτα

Βακαλάος τηγανητός με γεμιστή πατάτα

ΕΝΦΙΑ: Στις αρχές η Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών – Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

ΕΝΦΙΑ: Στις αρχές η Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών - Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

Οι εκπαιδευτικοί που «ζωντανεύουν» τους ήρωες του 1821 με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι εκπαιδευτικοί που «ζωντανεύουν» τους ήρωες του 1821 με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd