Μπακαλιαροκεφτέδες με σκορδαλιά

Ιδανικός μεζές για ούζο και ορεκτικό πιάτο για ψαροταβέρνα…

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μπακαλιάρο κατεψυγμένο και ελαφρά αλατισμένο
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 αυγά
μαϊντανό, αλάτι, ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού baking
λίγο ελαιόλαδο
αραβοσιτελειο για το τηγάνισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ λιώστε με ένα πιρούνι τον μπακαλιάρο προσεκτικά να μην έχει κόκαλα. Διαλύστε στο μπλέντερ τις βρασμένες πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και προσθέστε τα αυγά, το αλεύρι, το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά και αφήστε  για μία ώρα το μείγμα στο ψυγείο. Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και ψήνετε σε καυτό αραβοσιτέλαιο και σε βαθύ σκεύος σε χαμηλή φωτιά.

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Υλικά :

2 μέτριες βρασμένες πατάτες,

3 σκελίδες σκόρδο,

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο,

χυμό από ένα ολόκληρο λεμόνι,

αλάτι.

Εκτέλεση για την σκορδαλιά:

Τα βάζουμε όλα μαζί στο μπλέντερ ξεκινώντας από το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε όλα μαζί.  Στο τέλος προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες ανακατεύουμε λίγο ακόμα και είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.