Μπαμπάς – Σαβαρέν

ΜΠΑΜΠΑΣ – ΣΑΒΑΡΕΝ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟ … ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟ !!!

Υλικά για μια φορμα κεικ μεγάλη:
200 γρ. νερό
350 γρ. αλεύρι τσουρεκιού
2 αυγά των 50 γρ.
10 γρ. ζάχαρη 
20 γρ. μάγια νωπή
20 γρ. φυτινη
1 πρέζα αλάτι 
Εκτέλεση :
Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί.  Το ζυμάρι πρέπει να είναι σαν σφιχτός χυλός . Το χειριζόμαστε με βρεγμένα χέρια .  Οι φόρμες πρέπει να είναι  καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες .  Βαζουμε την ζύμη στην μεγαλου μεγέθους φόρμα.  Αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι το υψός της φόρμας περίπου . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά αφήνουμε να κρυώσουν όλη νύχτα .
Υλικά για το σιρόπι :
750 γρ. ζάχαρη
750 γρ. νερό σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση για το σιρόπι :
Αφήνουμε να πάρει 2-3 λεπτά βράση . Ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι ρούμι ή  κονιάκ .  Κόβουμε το κάτω μέρος ελαφρά να αφαιρέσουμε την κόρα και σοροπιάζουμε τον μπαμπά μέσα στην φόρμα που τον ψήσαμε σιγά σιγά το σιρόπι. Αφήνουμε να τραβήξει καλά προσθέτοντας σιρόπι .  Τουμπάρουμε , στραγγίζουμε 5 λεπτά και παγώνουμε στο ψυγείο .
Χτυπάμε την σαντιγί με λίγη ζάχαρη και λίγη βανίλια και γαρνίρουμε .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.