Αυγά με πατάτες και παντζάρια “ζάρια”

Είστε για μια παρτίδα τάβλι;

Υλικά:

Αυγά βραστά

Κόκκους πιπέρι

Παντζάρια

Πατάτες

Και πολύ πολύ υπομονή …

Εκτέλεση:

Βράζω τις πατάτε,ς τις ξεφλουδιζω και κόβω προσεκτικά λεπτές φέτες που τις ξανά κόβω έπειτα τετράγωνα κομμάτια. Βράζω τα παντζάρια, τα ξεφλούδιζω, κόβω με τον ίδιο τρόπο όπως τις πατάτες προσπαθώντας να τα φέρω όσο πιο πολύ κοντά μπορώ σε μέγεθος και σχήμα. Σε μια τετράγωνη πιατέλα στρωνω εναλλάξ πατάτες – παντζάρια. Βράζω τα αυγά να είναι σφιχτά. Όσο είναι ζεστά μπορώ να δώσω το σχήμα. Αφού τα καθαρίσω πιέζω από όλες τις μεριές ελαφρά να μη μου σπάσει και κάνει ραγάδες ( καίει λίγο αλλά αξίζει ο κόπος ). Τα αφήνω να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν παίρνω τους κόκκους με το πιπέρι και βάζω τις κουκίδες για τους αριθμούς στα ζάρια (σερβίρω με ένα μικρό μπωλ μαγιονέζα με αλατοπίπερο, όταν το βάλω στο τραπέζι).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.