«Ave Maria»… Ήχοι κατάνυξης από τη Μουσική Σχολή Παπαστάθη-Μία υψηλού επιπέδου μουσική εκδήλωση έδωσε τον τόνο για την Μεγάλη Εβδομάδα (φωτό-video)

Με την υμνική φράση «Ave Maria» και ήχους κατάνυξης η Μουσική Σχολή Παπαστάθη έδωσε τον τόνο για την Μεγάλη Εβδομάδα … με μία μουσική εκδήλωση, μία κατανυκτική βραδιά που αποτέλεσε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της σύμπλευσης θρησκευτικής μουσικής της δυτικής εκκλησίας και δυτικής μουσικής.

Η Μουσική Σχολή Παπαστάθη παρέθεσε ένα μουσικό θησαυρό με τραγούδια και κείμενα θρησκευτικής και βαθύτερης αναζήτησης που βρίσκουν κοινούς μουσικούς δρόμους ανάμεσα στο θείο και το ανθρώπινο.

Επρόκειτο για μία υψηλού επιπέδου μουσική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη την Παρασκευή 12 Απριλίου. Η ερμηνεία της ως σολίστ της Τρικαλινής σοπράνο Ιωάννας Τσιλιμίγκα, με την  πιανιστική συνοδεία της Νατάσας Παπαστάθη και το συμφωνικό σύνολο της Σχολής συγκλόνισαν και συνεπήραν το πολυπληθές φιλόμουσο κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα.

Ήταν από τις μαγικές στιγμές που το κοινό απολαμβάνει την αρμονία ενός μουσικού συνόλου. Μελωδίες και ερμηνείες σε απόλυτη αρμονία… Τα μέλη της ορχήστρας έδειχναν να ταξιδεύουν, να ζουν μέσα σε έναν «πλανήτη» ηχοχρωμάτων και το κοινό συμμετείχε συνεπαρμένο.

Από τις συναυλίες που αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος έστω μία φορά στη ζωή του…. Μια συναυλία που πήρε άλλη διάσταση με τα κείμενα με τα οποία την εμπλούτισε ο Αγαθοκλής Αζέλης, φιλόλογος και συγγραφέας δημιουργώντας μία απόλυτα κατανυκτική ατμόσφαιρα. Η συγκεκριμένη βραδιά ήταν σίγουρα η ιδανικότερη εισαγωγή για τις ημέρες του Πάσχα που έρχονται.

Xορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Βιβλιοπωλείο “ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ”, το Κόσμημα “Στίλβη” και χορηγό επικοινωνίας το Trikalaview.