«Ave Maria»… Ήχοι κατάνυξης από τη Μουσική Σχολή Παπαστάθη-«Κλεφτές ματιές» στην πρόβα πριν τη μεγάλη εκδήλωση

Με την υμνική φράση «Ave Maria» και ήχους κατάνυξης η Μουσική Σχολή δίνει τον τόνο για την Μεγάλη Εβδομάδα … με μία μουσική εκδήλωση, μία κατανυκτική βραδιά που θα αποτελέσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της σύμπλευσης θρησκευτικής μουσικής της δυτικής εκκλησίας και δυτικής μουσικής. Η Μουσική Σχολή Παπαστάθη παραθέτει ένα μουσικό θησαυρό με τραγούδια και κείμενα θρησκευτικής και βαθύτερης αναζήτησης που βρίσκουν κοινούς μουσικούς δρόμους ανάμεσα στο θείο και το ανθρώπινο.

Γράφει η Βιβή Μαργαρίτη

Περνώντας έξω από τη σχολή οι μελωδίες με συνεπήραν. Ήταν η ώρα της πρόβας… Δεν ήθελα να ενοχλήσω αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να παρακολουθήσω την πρόβα και να απολαύσω τη μουσική. Όσο πιο διακριτικά μπορούσα «εισέβαλλα» στο χώρο ζητώντας να μη διακόψουν. Πήρα μία ιδέα από τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.Σε αυτή συμμετέχει ως σολίστ η Τρικαλινή σοπράνο Ιωάννα Τσιλιμίγκα, στην πιανιστική συνοδεία η Νατάσα Παπαστάθη και το συμφωνικό σύνολο της Σχολής.

Είναι από τις στιγμές που απολαμβάνεις την αρμονία ενός συνόλου. Μελωδίες και ερμηνείες σε απόλυτη αρμονία… Τα μέλη της ορχήστρας δείχνουν να ταξιδεύουν, να ζουν μέσα σε έναν «πλανήτη» ηχοχρωμάτων κι εγώ «ρίχνω κλεφτές ματιές» και τους ακολουθώ μυστικά μη θέλοντας να διακόψω αυτό το νοερό ταξίδι. Η φωνή της ταλαντούχας Ιωάννας Τσιλιμίγκα με κάνει να αφεθώ σε αυτό το κατανυκτικό μουσικό αφιέρωμα.

Είναι από τις συναυλίες που αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος…. Μιας συναυλίας που θα εμπλουτίσει με τα κείμενά του ο Αγαθοκλής Αζέλης, φιλόλογος και συγγραφέας, ένας άνθρωπος που συγκαταλέγεται στους λόγιους της εποχής μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, ώρα 8.30 μ.μ. με ελεύθερη την είσοδο.

Σχετικά με τη Μουσική Σχολή

Η Μουσική Σχολή Παπαστάθη ιδρύθηκε το 1996 από την Νατάσα Παπαστάθη με  καλλιτεχνικό διευθυντή τον Μαέστρο κ δάσκαλό της Γιάννη Καρκαλα. Αργότερα η Νατάσα Παπαστάθη αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Η Σχολή μετρά πολλές επιτυχίες σε εκπαιδευτικό επίπεδο καθώς οι μαθητές της με στοχευμένη μέθοδο διδασκαλίας εισάγονται σε πανεπιστήμια μουσικής της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ορισμένοι και με υποτροφίες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.. Αγγλία, Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική… Δεκάδες είναι και τα βραβεία σε διαγωνισμούς…

Η Μουσική Σχολή Παπαστάθη συμμετέχει ενεργά στη μουσική αναβάθμιση της πόλης μας καθώς μέσα στη διάρκεια κάθε σχολικού έτους παρουσιάζει πολλές εκδηλώσεις με μεγάλα μουσικά σύνολα όπως χορωδία, ορχήστρα ποικίλης μουσικής, συμφωνικό σύνολο, σύνολα  μουσικής δωματίου, μαθητικές επιδείξεις, σεμινάρια κλπ

Στη Μουσική Σχολή Παπαστάθη οι μαθητές διδάσκονται πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, βιολί, βιόλα, τσέλο, κιθάρα κλασική, ηλεκτρική, τζαζ, πρακτική, φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, ντραμς, παραδοσιακά κρουστά, παραδοσιακό κλαρίνο, μπουζούκι, ανώτερα θεωρητικά, μονωδία, μουσική προπαιδεία, προετοιμασία για μουσικά πανεπιστήμια.