Ατομικά τσιζκεικ με καπνιστό σολομό

Ατομικά τσιζκεικ με καπνιστό σολομό

Μια πρωτότυπη πρόταση με ιδιαίτερη γεύση.  Ατομικά τσιζκέικ με δυο ωραιότατα μαλακά τυριά… μασκαρπόνε και ρικότα συνδυασμένα με καπνιστό σολομό και μυρωδικά που απογειώνουν την γεύση.

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα:
2 μικρές ατομικές αποσπώμενες φόρμες σχήματος καρδιάς, κρίθινα κουλούρια αλεσμένα στο multi σε σκόνη ή φρυγανιές αλεσμένες στο multi ,
50 γρ. βούτυρο ,
300 γρ. ρικότα,
150 γρ. μασκαρπόνε,
200 γρ. καπνιστό σολομό,
άνηθο ψιλοκομμένο και για στόλισμα, 
ροζ πιπέρι,
λίγο αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
2-3 κ. σ. γάλα εβαπορέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στις ατομικές φόρμες και περνάμε τα τοιχώματά τους με λιωμένο βούτυρο για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε με ευκολία. Τοποθετούμε το βρεγμένο μπισκότο στις ατομικές φόρμες πιέζοντας το να απλωθεί πολύ καλά και να έχει παντού το ίδιο πάχος. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα δυο τυριά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και ρίχνουμε τον άνηθο και 2 κ. σ. γάλα εβαπορέ για να έχουμε μια αφράτη κρέμα τυριών. Προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό σε κομματάκια και το ροζ πιπέρι. Ελέγχουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αφαιρούμε με προσοχή το ψημένο μπισκότο, (τη βάση) και βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε το μπισκότο σε ένα πιάτο και περνάμε πάνω του τις ατομικές φόρμες δαχτυλίδι. Προσθέτουμε το μείγμα τυριών με το σολομό , το στρώνουμε πολύ καλά πάνω από τη βάση μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με κομμάτια από καπνιστό σολομό και άνηθο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).